Több mint egy évtizede dolgozom rovarkutatás területén, biológus-ökológus diplomámat Debrecenben, doktori fokozatomat (PhD) az Egyesült Királyságban, Skóciában, található Aberdeeni Egyetemen szereztem meg.  Széles körű háttértudással rendelkezem a kvantitatív ökológia, főként a biodiverzitási folyamatok, az ökológiai hálózatok és a klímaváltozás által indukált közösségi és fenológiai változások területén. Annak ellenére, hogy eleinte bogarakra (és azon belül is levélbogarakra) specializálódtam, és a bogárközösségek elemzésével foglalkoztam,  azóta több rovarcsoporttal is dolgoztam és tapasztalattal rendelkezem a területi alkalmazások, mintavételi és rögzítési technikák, kísérlettervezés és ökológiai statisztikai/modellezési területén. Szilárd számítástechnikai és programozási háttérrel rendelkezem, és szakértő vagyok adatbázis-tervezésben és kezelésben (MySQL), adatbányászatban, térinformatikai alkalmazásokban (QGIS) és webfejlesztésben. R és Python programozást használok a haladó statisztikai modellezéshez. Tapasztalt vagyok a többváltozós módszerek, térbeli és hálózatelemzések terén. Mostanában bekapcsolódtam a biodiverzitás monitorozásába és a mesterséges intelligenciát használó viselkedéskutatásokba. Enthusiastikusan tanulom magamnak számos témában, ideértve a statisztikai elemzési technikákat, a gépi tanulást és a molekuláris módszereket. Aktívan részt veszek rovarvédelmi és biodiverzitás monitorozási projektekben, közülük néhány a polgári tudomány módszereire épül.

Tagja vagyok a Magyar Rovartani Társaságnak, a (Brit) Királyi Rovartani Társaságnak és a Brit Ökológiai Társaságnak. A “Insects” folyóirat Szerkesztő Bizottságának tagja vagyok, és “Reviewing Editor”-ként szolgálok a “Frontiers of Ecology and Evolution” című folyóiratnak.

Jelenleg Azori-szigeteken dolgozom posztdoktori kutatóként olyan projekteken, amelyek az ökológiai hálózatokra összpontosítanak szigeti biotákban, valamint az Azori-szigetek hosszú távú változásaiban az ízeltlábú közösségek terén.

Back To Top