Beköszönő

Ez a lap a mára meglehetősen elavult Bogaras Honlapot váltja fel. Annak ellenére, hogy nagyobb hangsúlyt fektet általános ökológiai és természetvédelmi témákra, továbbra is sok szó esik majd bogarakról. A Bogaras Honlap egy ráncfelvarráson átesett vátozata, szinte teljesen az eredeti tartalommal, továbbra is megtalálható az oldalon, és az újabb bogaras témák is ide kerülnek.

Értékrend

Az értékek elismerése, legyenek azok belső, mint például a szépség vagy időtlenség, vagy olyanok, amelyek közvetlenül befolyásolják az emberi jólétet, gyakran megtalálhatók lesznek ezen az oldalon. Mélyen hiszem, hogy minden lénynek joga van megosztani ezt a bolygót velünk, függetlenül attól, hogy ökoszisztéma-szolgáltatásokat nyújt-e, “nincs haszna”, vagy kellemetlenségeket vagy akár károkat okoz. Bár ez csupán egy vélemény lehet, a függőségünk a természettől tagadhatatlan, és tudományos egyetértés van abban, hogy nem ismerjük eléggé a természetet ahhoz, hogy megjósoljuk, mi fog történni, ha fajok kihalnak. Mégis, azok a fajok, amelyekre támaszkodhatnánk, egyre növekvő ütemben halnak ki az emberi hatások miatt. Ezért ennek a webhelynek a célja, hogy elősegítse az élő világ szépségét és felfedje az élet szövésének bonyolultságát.

Támogatom a tisztességes és nyílt tudományt, és igazán hiszem, hogy a tudományt nem kell valósított vagy potenciális előnyökért létrehozni, hanem szórakozás céljából. Sok gyengeséget látok a jelenlegi tudományos rendszerben, leginkább az akadémiai értékelésben és a karrierutakban, valamint a tudományos publikációs iparban, amelyekről széles körben fogok beszélni.

Friss blogbejegyzések

Test post about beetles and conservation

August 5, 2023No Comments

Due to their outstanding diversity in most terrestrial ecosystems and because they underpin multiple ecosystem functions,  beetles (Coleoptera) are of high ecological and conservation importance.

Read More »

Hello world!

August 5, 2023No Comments

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Read More »

Back To Top